Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

11 november 2006

Nieuw Lisse pleit voor sociale woningbouw op CNB-locatie

Lisse – Fractievoorzitter van Nieuw Lisse, Ad van Zelst, liet het achterste van zijn tong zien tijdens de vergadering over de programmabegroting 2007. ‘De sluitende begroting met een batig saldo van 181.000 euro is te danken aan incidentele meevallers, zoals het dividend van Nuon, een bijdrage van het rijk voor De Madelief en nog enkele andere meevallers. Bovendien zijn er nogal wat posten die niet met bedragen zijn ingevuld. Zou dit wil gebeurd zijn, dan was het eindsaldo niet meer positief geweest.

Voor wat betreft het weerstandsvermogen legde wethouder Brekelmans het goed uit: als we alles moeten betalen wat geclaimd wordt, gezien de gemeentelijke reserves en rekening houdend met de begroting van 2007 tot 2010, houden we 100.000 euro over. Dat betekent dat alle grote projecten zoals het Raadhuisplein, het Hobahoterrein, de CNB, Geestwater, Rustoord en sportaccommodaties bij elkaar niet méér mogen kosten dan 100.000 euro. Met alle wensen van met name het realiseren van een evenementenhal en een cultureel centrum bij de CNB en de wens om daar ook minimaal 30% sociale woningbouw te maken, zal dat niet lukken. Nieuw Lisse kiest daarom voor (sociale) woningbouw op de CNB locatie en dus niet voor het realiseren van een evenementenhal.’