Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

11 november 2006

Kans op finaniële steun bij eerste aankoop woonruimte

Lisse – Alle politieke partijen hebben in de gemeenteraadsvergadering van 26 oktober ingestemd met het amendement om meer mensen in aanmerking te laten komen voor de nieuwe starterslening.

Paula van Elburg verwoordde de gevoelens van de raadsleden: ‘Niet alleen jongeren die nog thuis in Lisse wonen moeten in aanmerking komen voor deze leningen, maar ook jongeren die noodgedwongen dure appartementen huren.’ Op dit moment zijn twaalf startersleningen beschikbaar met een waarde van 25.000 euro voor appartementen in het project Driehuizenpark, dat gebouwd wordt door projectontwikkelaar Hillgate.

D66-er Cees Verburg kondigde echter al aan dat zijn partij wil dat de gemeente ook zelf geld zal besteden aan de startersleningen. Tijdens de begrotingsbesprekingen van de gemeente op 2 november zal Verburg een voorstel doen om de ruim twee euroton die Lisse ontvangt voor de verkoop van een woning in de Irissenstraat, te gebruiken om meer startersleningen beschikbaar te stellen.

Wethouder Jan Kippers was blij met het amendement en complimenteerde de raadsleden met het resultaat. Hij zal er snel uitvoering aan geven.