Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

22 november 2006

Sinterklaas weet Voorhout gelukkig toch te vinden

Voorhout – Het leek even helemaal mis te gaan met de intocht van Sinterklaas, want het regende pijpenstelen kort voordat de goedheiligman zou aankomen. Maar het bleek wel dat de Sint ook het weer kan regelen, want een paar minuten voordat zijn boot te zien was op de Leidsche Vaart, waren de wolken overgedreven en brak de zon door.

door Joep Derksen

Guusje (4) en Lieve (5) waren de eerste kinderen die op de Sint stonden te wachten. “We zijn verkleed als witte pieten, want we hebben geen schoensmeer op!” legden ze uit aan de mensen die zich het afvroegen. Terwijl de eerste noten klonken van “Hij komt, hij komt, die lieve goede Sint” vertelde Friso (7) “dat hij al heel vaak Sinterklaas had opgewacht”.

Bij de geïmproviseerde kade op het weiland stond burgemeester Sander Schelberg al reikhalzend uit te kijken naar de boot waarop de Sint en zijn zwarte pieten stonden. ‘Ojé, de boot gaat de verkeerde kant op!’ riep de burgemeester verschrikt op het moment dat de boot dreigde af te zwaaien. Maar gelukkig zag de bootpiet nog net op het laatste moment Voorhout liggen en kwam de Sint op tijd aan.

Kinderhandjes

Voorafgegaan door meer dan twintig pieten liep Sinterklaas over de houten planken naar de gereedstaande oldtimer. Onder het harde geroep van “Piieet!” werden vele honderden kinderhandjes opengevouwen in de hoop dat ze gevuld werden met pepernoten. En de kids werden niet teleurgesteld, want de pieten hadden meer dan voldoende van al dat lekkers bij zich. Enkele kleine slimmeriken hielden zelfs boterhamzakjes klaar, zodat de pieten daar alle pepernoten in konden doneren.

De vierjarige Nils was speciaal met zijn zusje Nienke en ouders uit Almere naar Voorhout gekomen, om hier de Sinterklaasintocht mee te maken. Zijn moeder vertelt: “We waren hier twee jaar geleden toevallig tijdens de Sinterklaasintocht en in onze woonplaats is de intocht zo massaal. Daarom zijn we hier naar Voorhout gekomen, want hier is de intocht zo lekker gezellig dorps.”

Steunbetuigingen

Terwijl Sinterklaas met de oldtimer door de straten van Voorhout rondgereden werd, zwaaide hij links en rechts naar jong en oud. Vervolgens beklom hij samen met de burgemeester het bordes van het voormalige gemeentehuis van Voorhout, dat tegenwoordig bestuurscentrum heet. “Hallo kinderen van Voorhout!” riep de goedheiligman in de microfoon en hij werd verwelkomd met een luid applaus. Enthousiast geworden door al deze steunbetuigingen riep de Sint: “En vanaf vandaag mogen alle kinderen hun schoen zetten, maar zorg er wel voor dat er wat te eten in zit voor Amerigo!”

Alle kinderen konden na de speeches van de Sint en de burgemeester het bestuurscentrum binnengaan om de goede man een handje te geven of even op zijn schoot te zitten. Een gedenkwaardig moment voor veel Voorhoutertjes…!

1 Comments:

At 2:14 p.m., Anonymous Anoniem said...

Ik kwam een leuke site tegen waar je goed kunt slagen voor je Sinterklaascadeautjes: www.alletoppers.nl

 

Een reactie posten

<< Home