Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

10 februari 2007

Nassauparkbruggetje een feit

Lisse – Op 25 januari besprak de gemeenteraad of er een bruggetje gelegd moet worden over het water van het Nassaupark bij de St Willibrordschool. Inspreekster Marcia de Wit, verkeersouder van deze basisschool, leek met haar gemotiveerde speech de raadsleden over de streep van de twijfel getrokken hebben. De collegepartijen waren allen voorstander van het bruggetje. Een amendement van Nieuw Lisse en SGP/ChristenUnie om in plaats van het bruggetje een pad langs het water aan te leggen, kreeg geen steun en werd weer ingetrokken.

Joep Derksen

De Wit gaf de problematiek aan: ‘Ruim twee jaar zijn we bezig de verkeersveiligheid te verbeteren en als noodgreep is een verkeersbrigadierpoule opgezet. Deze oplossing is echter niet zaligmakend en onvoldoende veilig. De Oranjelaan is een drukke weg met veel vrachtverkeer en bussen. Een ouder is al gestopt, omdat een vrachtwagen tot zeer dicht tegen haar aanreed.’

‘Het bruggetje lost een hoop problemen op. Kinderen zijn als water en willen de kortste weg nemen. De totale Oranjelaan is ontzettend onveilig en wij willen dat de leerlingen door de Blinkerd kunnen fietsen en lopen. Wanneer we een ontsluiting hebben aan de achterkant van de school, hoeven ze totaal niet meer over de Oranjelaan te rijden. Ze komen vanuit de Blinkerd uit bij het bruggetje en kunnen daar veilig oversteken naar de school. Een wegverhoging zal ook voor het bruggetje worden aangelegd, zodat het verkeer daar vanzelf veel langzamer zal rijden.’

Bij de bespreking van dit onderwerp probeerden SGP/ChristenUnie en Nieuw Lisse de andere partijen nog te wijzen op de mogelijkheden van het aanleggen van een pad langs het water, maar dit had geen effect. De collegepartijen waren ervan overtuigd dat het bruggetje het meest veilige middel was om de kinderen naar school te laten gaan. Het voorgelegde amendement maakte dan ook geen schijn van kans en werd ingetrokken door de beide oppositiepartijen, waardoor de gemeenteraad unaniem akkoord ging met de aanleg van het Nassauparkbruggetje.