Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

10 februari 2007

'We staan zeer sterk'

Lisse - Diaken Gerard van der Weijde van de Hervormde Gemeente te Lisse, deel uitmakend van de Protestantse Kerk in Nederland, stelt angaande de woningen Kanaalstraat 34-42: 'Als de gemeente blijft bij haar standpunt om de huisjes te verheffen tot gemeentelijk monument, dan kunnen wij niet doen wat we willen en moeten doen.
Ze weten al vele jaren van onze plannen. Het kan niet zo zijn, dat de gemeente verklaart dat deze woningen monumenten worden, en dat wij dan voor de kosten van onderhoud van een monument moeten opdraaien en inkomsten derven. Als het college besluit onze aanvraag voor een sloopvergunning niet te honoreren, ondernemen wij juridische stappen. We dienen dan een schadeclaim in die vele tonnen euro zal bedragen. We staan zeer sterk, want de gemeente hoort te compenseren. Dat staat naar onze beleving in de monumentenverordening.' Diaken Jan Wesseling: 'We willen zo snel mogelijk duidelijkheid. Niet direct voor ons, maar voor de mensen die de hulp nodig hebben.'