Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

18 maart 2007

Kettingbotsing op N444

Twee zwaargewonden

Voorhout – Op zondagmiddag 11 maart omstreeks half een vond een zwaar ongeluk plaats op de Leidse Vaart N444 ter hoogte van de sportvelden. Bij een kettingbotsing met vier auto’s en een motor vielen twee zwaargewonden te betreuren. Beide slachtoffers zaten op de motor.
De auto’s reden achter elkaar in de richting van Voorhout en de eerste wagen moest remmen voor een nog onbekende oorzaak. De andere auto’s moesten ook in de ankers, maar konden een aanrijding niet meer voorkomen. De voorste auto had geen beschadiging, maar de andere voertuigen liepen flinke blikschade op door de botsingen.

Een aantal motoren reed achter de wagens en ook zij moesten flink remmen. Een motorrijder zag de situatie echter te laat en raakte het VW transporterbusje met volle kracht. De motorbestuurder en zijn passagier raakten ernstig gewond en zijn met een traumahelikopter naar het LUMC in Leiden gebracht. De weg is enkele uren afgezet zodat de verkeersongevallen dienst een onderzoek kon doen naar de toedracht.

Sinds de renovatie van de N444 is afgerond, enkele weken geleden, woedt een heftige discussie over de veiligheid van deze weg. Rijkswaterstaat heeft in een eerder stadium toegezegd de verkeersveiligheid van deze weg te evalueren en wellicht zal dit noodlottige voorgeval het besluitvormingsproces bespoedigen.