Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

19 april 2007

Fietser geen voorrang op rotonde Keukenhofdreef’

Lisse – Commissielid Jos Assendelft (Nieuw Lisse) pleitte tijdens de vergadering van de bijeenkomst voor Ruimte en Infrastructuur voor afsluiting van een van de twee wegen van de grote rotonde bij de Keukenhofdreef. ‘De automobilisten hebben de keuze uit twee wegen: de ene automobilist remt af voor fietsers en de ander rijdt door. Dit levert gevaarlijke situaties op en ik zie het nut niet van die tweede rijstrook: kan die niet worden afgesloten?

Wethouder Guus Mesman (PvdA) zat niet op een lijn met Assendelft: ‘De verkeersstromen zijn dusdanig dat de tweede rijstrook nodig is om alle stromen te verwerken. Het lijkt hoffelijk te stoppen voor fietsers, maar dat is het niet want als automobilist moet je je houden aan de verkeersregels. Als je voorrang hebt, heb je voorrang en moet je die ook nemen. Je brengt alleen maar mensen in gevaar door dat gedrag dat je stopt voor fietsers die geen voorrang hebben.’