Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

19 april 2007

Panorama Big Sur op 4 mei open voor publiek

Voorhout – Het Panorama Big Sur is vanaf vrijdag 4 mei voor alle mensen te bewonderen in het gebouw van Panorama Tulipland. De schilder André Balyon legt deze week de laatste hand aan zijn panorama van de Californische kust en zijn dochter Michelle zal de openingshandeling verrichten. Bij die gelegenheid wordt mogelijk ook een narcis gedoopt die de naam “Narcis Big Sur” zal krijgen.

Balyon staat op het platform van zijn panorama en naast hem liggen een paar stukken hout die hij uit Californie heeft meegenomen. Hij heeft nog geen idee waar deze onderdelen komen te liggen: “Ik gooi het erin en dan vindt het zijn plaats wel”, legt hij uit. “Kijk, die steentjes daar heb ik geplaatst, maar het ziet er niet uit, dus dat ga ik nog veranderen.”

Op het platform is ook een leuning geplaatst, waaraan mensen zich kunnen vasthouden, mocht dat nodig zijn. “Het Big Sur is zo levensecht geschilderd, dat je geen houvast hebt aan de werkelijkheid: je hele omgeving is gezichtsbedrog”, zo verklaart Balyon de noodzaak van de leuning. “Dat is ook het doel waar ik naar streef bij het maken van een panorama: de kijker moet uit zijn balans gehaald worden.”

Ook na de sluiting van de Keukenhof is het Big Sur te bewonderen bij Panorama Tulipland en in juni vindt de officiële opening plaats, waarbij een groot aantal VIP’s naar Voorhout komen.