Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

19 april 2007

Filmpje over brandbom

Lisse – Vijf jongeren zijn door de politie gehoord over het afsteken van een brandbom in de parkeergarage van Blokhuis. De daders hadden deze overtreding gefilmd en op Google Video geplaatst, zodat de politie keurig kon zien wie wat gedaan had. De vijf zijn verhoord en hebben bekend dat ze betrokken waren bij de brandbom, die overigens geen schade had berokkend, hoewel de vlam tot aan het plafond, dus zo’n vier meter hoog, reikte.
Politieteamchef Lisse/Hillegom Peter Koot vertelt: ‘In dit geval was er dan nihil schade, maar bij zulke benzinebommen of molotovcocktails bestaat er altijd veel risico voor persoonlijk letsel. De brandende benzine kan gemakkelijk bij iemand in het gezicht vliegen. We vonden de situatie dan ook dermate ernstig, dat we de bewuste video ook aan de ouders van de hangjongeren hebben laten zien. Dit gebeurde op de informatieavond in het gemeentehuis vorige maand.’