Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

19 april 2007

Plannen voor derde panorama in Voorhout

Voorhout – Er bestaan vergaande plannen om een derde panorama te schilderen, zo maakte André Balyon, schilder van het meesterwerk Panorama Big Sur, bekend.
“Mijn broer Simon Balyon wil een Panorama Winterland schilderen, dat vanaf half november tot de eerste week van januari in Panorama Tulipland te zien is. Hij schildert al jaren, maar dit wordt zijn eerste officiële Panorama. Simon is nu bezig met het uitwerken van de plannen: hij wil in ieder geval een ijsbaan, een koek- en zopietent en een schaatsmuseum erop zetten. Tevens is hij in overleg met schaatsverenigingen om ideeën op te doen.”

Komt de Voorhoutse band Kleintje Pils, die alle WK- en EK-schaatsevenementen opvrolijkt met hun aanstekelijke muziek dan ook op dit Panorama te staan? “Hey, dat is een leuk idee!” roept Balyon.

Piet van Vliet is ook enthousiast over dit initiatief: “Als er een winterland komt, dan kunnen we op de lange termijn ook panorama’s maken voor ieder seizoen.” Mede-initiatiefnemer Herman van Amsterdam houdt nog een slag om de arm: “We zijn aan het overwegen om dit te realiseren, maar de plannen zijn er wel, ja.”