Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

08 mei 2007

Nieuwbouw Oranjebuurt bereikt hoogste punt

Sassenheim – Op woensdag 2 mei vierde Woonstichting Vooruitgang het bereiken van het hoogste punt van de nieuwbouw in de Oranjebuurt. Directeur Steven Schrader hees met een kraan een dakplaat en legde deze op een van de huizen in de Tijloosstraat.

door Joep Derksen

Toespraken werden er niet gehouden, maar blijde gezichten waren er alom. Enkele jaren geleden waren er nog volop protesten tegen de sloop van de toenmalige huurwoningen en de wederopbouw, maar deze sfeer is totaal omgeslagen, zo maakt PR & communicatiemedewerker Annette Merks duidelijk. “Alle mensen hadden een terugkeergarantie en daar is absoluut massaal gebruik van gemaakt. Het merendeel van de mensen komt terug op dezelfde plek. Dankzij de huurprijsgarantie betalen ze ook dezelfde huurprijs als voorheen, afgezien van de wettelijke verhoging.’

Ze vervolgt: ‘De eerste woningen worden voor de bouwvak opgeleverd en het totale bouwproject duurt tot en met het begin van het tweede kwartaal in 2008. In totaal worden 93 eengezinswoningen (waarvan 16 koopwoningen), 38 starterkoopappartementen en 8 zorgwoningen gebouwd. Van de eengezinswoningen zijn 16 huizen bestemd als koopwoning, variërend van € 255.000 tot € 320.000.

Dankzij de prijs/kwaliteitsverhouding zijn de woningen zeer snel verkocht en de nieuwe bewoners zijn al bekend van zowel de koop- als de huurwoningen. Een deel van de nieuwe eigenaren van de starterkoopappartementen hebben gebruik kunnen maken van startersleningen die de gemeente Teylinger ter beschikking heeft gesteld voor mensen die al in Sassenheim woonden. Voorhouters en Warmonders, maar ook niet-Teylingers, kwamen voor deze startersleningen niet in aanmerking.

Merks concludeert: ‘Ons huidige gevoel is positief, de aanloop is vrij stroef verlopen, maar nu zijn we lekker aan ’t bouwen.’