Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

12 juni 2007

Regio kan weer aan de Hollandse Nieuwe

STREEK – De Hollandse Nieuwe is sinds woensdag 6 juni weer verkrijgbaar in de winkels. Vishandel De Klok verkoopt deze lekkernij al jaren met en zonder uitjes en behaalde vorig jaar de vierde plek in het AD-haringtest. Wim en Sandra Klok zijn enthousiast over de kwaliteit: “De haring is beter dan vorig jaar, net een stukje vetter. Dat zorgt voor een extra stukje smaak.”

Afgelopen woensdag ging Klok’s verkoop van start met een optreden van het Shantikoor, dat er een mooi feestje van maakte. Een paar honderd mensen genoten in die eerste uren van de haring en de superlatieven vlogen door de zaak: “Heerlijk!”, “Lekker!”, “Echt smullen!”.

In 2006 deed De Klok voor het eerst mee aan de AD-haringtest, nadat ze zichzelf hadden opgegeven. De haringtesters kwamen proeven en beloonden de zaak met een eervolle vierde plek. Gaan Wim en Sandra nu voor een plek bij de top 3? “De keuringsmensen mogen iedere dag komen, want we zijn er klaar voor”, vertelt Wim. “De vis bereid ik echter niet speciaal voor het AD, maar juist voor de klanten. Zo verkoop ik nooit vis die de vorige dag is schoongemaakt: kwaliteit staat bij ons voorop!”

De prijzen zijn dit jaar niet hoger dan vorig jaar: een Hollandse Nieuwe gaat voor 1,75 euro over de toonbank. Sandra vult aan: “We hebben ook een speciale aanbieding waarbij vier haringen gekocht kunnen worden voor 6,50 euro. En dankzij de haringstrippenkaart kunnen mensen die vier haringen bestellen, zonder dat ze deze ook direct moeten meenemen. De vier haringen worden in een keer betaald en kunnen op verschillende dagen worden afgehaald. Altijd vers, natuurlijk! Er bestaat grote belangstelling naar deze haringstrippenkaart en we hebben al nieuwe exemplaren gedrukt omdat we door de eerste serie heen waren.”

Wim licht nog een tipje van de sluier van het visvak op: “De Hollandse Nieuwe is verkrijgbaar tot en met september. Daarna mag je de haring niet meer zo noemen, maar moet je het een andere naam geven, maatjes bijvoorbeeld.”