Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

10 juli 2007

Afwijkende visies bij partnergemeenten


NOORDWIJKERHOUT – De openbare vergadering van de gemeenten Hillegom, Lisse en Noordwijkerhout (HLN) trok 75 bestuurders, lokale politici en ambtenaren naar het conferentiecentrum Leeuwenhorst. Dankzij de inzet van de Lissese politici, die dreigden deze conferentie te boycotten indien het een besloten bijeenkomst zou worden, mocht ook de pers aanwezig zijn.

De aanwezigen werden bijgepraat over de voortgang van de samenwerking tussen de drie gemeenten op vlakken als de Wmo (Wet maatschappelijke ondersteuning), het in kaart brengen van de graslanden, de woningbehoeftengroei tot 2020, basisregistratie en het harmoniseren van het inkoopbeleid. Het bureau RBOI gaf met statistische gegevens aan dat gemeentelijke woningbouwplannen wel eens kunnen leiden tot massale huizenleegstand in de periode 2020 – 2030. Aansluitend werden de mensen verdeeld over een aantal werkgroepen om hun visie met betrekking tot 5 thema’s te bediscussiëren. Na afloop van de 4-uur durende bijeenkomst waren de aanwezigen het over een ding eens: dat ze het niet op alle punten eens waren.