Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

07 juli 2007

Buurtgericht werken na reorganisatie onder druk
LISSE – ‘Wij maken ons ernstig zorgen over de kwaliteit van de in de toekomst te verrichten werkzaamheden aangaande het buurtgericht werken.’ Yvonne Baas, voorzitter a.i. van de Huurdersbelangenvereniging Bollenstreek, brak een lans voor de medewerkers afdeling Openbare Werken tijdens de gemeenteraadsvergadering van donderdag 21 juni.

Terwijl medebestuursleden Jan van Marsbergen en Bert Mondriaan huurdersbelangen-PR-pakketten aan de raadsleden uitdeelden, zei Baas: ‘Het is niet de bedoeling ons te bemoeien met uw beleid in deze kwestie, maar gezien de op handen zijnde reorganisatie op uw afdeling Openbare Werken, lijkt ons voor het welslagen van het project buurtgericht werken, zeer ongewenst dat een team vakbekwame lieden vertrekt en het juist nu zo belangrijke werk grotendeels uitbesteed moet gaan worden.’

De projectleider/aanjager die straks aan de slag gaat met het buurtgericht werken staat zo te zien voor een ‘mission impossible’. De persoon in kwestie krijgt, zoals het er nu uit ziet, niet het sterke team tot zijn beschikking dat nodig is om dit project succesvol te laten verlopen. Daarom spreken wij juist vanavond onze bezorgdheid uit. Heeft het project op deze manier überhaupt wel kans van slagen of lijkt het al bij voorbaat een doodgeboren kindje te worden!? Wij verzoeken u derhalve met klem de voors en tegens nog eens goed af te wegen alvorens een goed geolied team te laten vertrekken.