Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

25 juli 2007

Plan voor hotelkamers op Heereweg 204/204A

LISSE – Het college is er voorstander van om het pand aan de Heereweg 204/204A in te richten voor hoteldoeleinden. Dit maakte wethouder Guus Mesman (PvdA) dinsdag 17 juli bekend. Een principeverzoek dat hotel De Duif hierover bij hem indiende, wordt door hem ‘met een positieve grondhouding’ ontvangen.

Het toeval wilde dat de eigenaar van het pand ook een plan had overhandigd om appartementen te bouwen op de bovenverdieping en de begane grond een bredere bedrijvenbestemming te geven. Dit zag Mesman niet zitten: ‘We zijn geen voorstander van zogeheten “wonen in de tweede linie”. Dat betekent dat er woningen aan de voorkant en aan de achterkant geplaatst worden met ieder hun eigen ingang.’ Ook het verzoek voor een bredere bedrijvenbestemming krijgt de handen van de wethouder niet op elkaar van blijdschap.

Zeer enthousiast is Mesman echter over het verzoek van Hotel De Duif dat het complete complex wil gebruiken om de hotelaccommodatie uit te breiden. Mesman: ‘Het past in het straatbeeld, dus dan kun je ook de hotelkamers uitbreiden. In dit geval zouden wel kamers aan de voor- en achterkant van het huis mogen worden gebouwd, want dan heb je het niet over zelfstandige woonruimte. Overigens heb ik aan De Duif gezegd dat ze zich tot de eigenaar van het pand Heereweg 204/204A, de heer Freriks, moeten richten.’