Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

10 juli 2007

‘Wet Puber’ maatgevend


LISSE – ‘Vanaf 1 juli heeft de gemeente een digitale koppeling gerealiseerd van de kadastrale grond met de beperkingen die aan deze grond gebonden zijn, zoals een recht van overgang of een baatbelasting die aan de eigenaar is opgelegd.’ Dit maakte wethouder Bas Brekelmans (VVD) dinsdag 19 juni bekend.

Hij verduidelijkt: ‘De gemeente is verplicht dit te doen volgens de Wet Kenbaarheid Publiekrechterlijke Beperkingen, in ambtelijke kringen bekend als de ‘Wet Puber’. De gemeente is nu wettelijk verplicht om deze informatie aan te geven. Dit register komt op de nieuwe site van de gemeente Lisse en zal voor alle inwoners toegankelijk zijn.’ Zijn er kosten aan verbonden om de gegevens in te mogen zien? Brekelmans: ‘Ik denk niet dat we hier geld voor moeten rekenen.’