Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

05 augustus 2007

De Zwarte Tulp krijgt niet meer subsidie van gemeentezijde

LISSE – ‘Er wordt geen verdere subsidie in het vooruitzicht gesteld aan Museum De Zwarte Tulp. Met de huidige toegekende 25.000 euro willen we de visie van het museum ondersteunen om een kwaliteitsimpuls te realiseren, maar hierna is het aan hen.’ Wethouder Adri de Roon (D66) maakte onlangs de voorwaarden bekend waaraan het museum moet voldoen om de subsidie te bemachtigen.

De Roon legt uit: ‘Met een bidbook moeten de bestuurders schetsen hoe zij denken dat de toekomstige inrichting van het museum eruit gaat zien. Ook een businessplan, marktverkenning en SWOT-analyse (overzicht van sterktes, zwaktes, mogelijkheden en bedreigingen, red.) is van belang. Zo moeten de opstellingen spannender, moderner en eigentijdser worden en van het bestuur heb ik vernomen dat de insteek zal zijn: ‘De geschiedenis van de tulp in een achttal stadia’.

Uiteindelijk moet er een oordeel komen of De Zwarte Tulp exploitabel is. Indien het antwoord hierop bevestigend is, moet het museum fondsen gaan werven bij onder meer de provincie en het rijk. De Roon: ‘Met dat bidbook willen ze sponsors en subsidies gaan werven en mijn inschatting is, dat er minstens een ton of vier benodigd is. Wat subsidie van de gemeente Lisse betreft: ik sluit niets uit, maar in de nota cultuur is hiervoor geen beleid vastgesteld.’ Met deze woorden doelt de wethouder op het punt dat een mogelijke opdracht voor subsidie aan het museum door de gemeenteraad gegeven moet worden.