Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

05 augustus 2007

Deel containers ondergronds

Door Joep Derksen

LISSE – Wethouder Jan Kippers maakte dinsdag 24 juli de locaties van enkele ondergrondse papier-, glas en kledingbakken bekend. De gemeente vervangt de bovengrondse bakken met ondergrondse exemplaren en doet dit zoveel mogelijk op de bestaande locaties, danwel binnen 25 meter van de oude plek. Op drie plekken worden de bakken verplaatst.

De oude bakken op de Robersbroekdijk/Schouwstraat en Vrijheidsstraat verdwijnen en worden vervangen door ondergrondse bakken op de locatie IJsbaan. De bewoners van de Leidsevaart kunnen gebruik maken van containers aan deze weg en de containers op het Doormanplein verhuizen naar de Van Speijkstraat.

Over de locatie van de bakken op het terrein van Eikenhorst kon de wethouder nog geen duidelijkheid geven: ‘De omwonenden vonden een alternatief dat was opgesteld tussen de gemeente en een lid van het bestuur van de stichting ‘Huisvesting Bejaarden Lisse’ zeer ongelukkig. Zij willen graag dat de voorziening een plek krijgt op het parkeerterrein nabij Eikenlaan 2.’ Wethouder Kippers laat een besluit om al dan niet een ondergrondse container te plaatsen afhangen van een antwoord van het bestuur op een gemeentelijk schrijven.

Bij de Digros blijven de containers op dezelfde plek staan, met uitzondering van de meest rechtse container, die voor een betere verkeersdoorstroming verplaatst wordt naar de andere kant.

De containers worden later dit jaar geplaatst. De bovengrondse papierbak op de locatie Rustoord wordt vooralsnog gehandhaafd. In verband met woningrealisatie en de nieuwbouw van de Sporthal stelt Kippers een besluit uit over de containers op de locatie Sportlaan. Een definitieve containerlocatie wordt gekozen op het Engelplein nadat de rotonde op het kruispunt Heereweg – 2e Poellaan gereed is. Een definitief plaatsingsvoorstel voor ondergrondse containers aan de Grachtweg (bij Hoogvliet) wordt pas in 2010 verwacht.