Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

07 september 2007

Eerste stenen kleedkamer komen uit de lucht vallen

VOORHOUT – De officiële eerste stenen van de nieuw te bouwen achttien kleedkamers werden woensdag 29 augustus per helikopter op het hoofdveld van Foreholte aangeleverd door de jeugdleden Joost van Dam (11) en Ruben van Werkhoven (8), samen met de jeugdvoorzitter Martin Weijers. Onder brede belangstelling cementeerden vervolgens Leo van der Zon, wethouder Financiën van de gemeente Teylingen, en Maurits Burggraaf (15), Foreholte’s jongste vrijwilliger en scheidsrechter, de stenen op hun plek.

Door Joep Derksen

Het trio was vanuit Barneveld opgestegen en keek hun ogen uit. Boven Amersfoort was de helikopter gaan schudden, maar dat was normaal vanwege de warme lucht die opsteeg boven de stad, zo vertelde de piloot aan de drie passagiers. Met de twee stenen klemvast in hun handen kwamen Joost en Ruben opgetogen de helikopter uit: “Dat was supergaaf!” zei Joost. Willen ze nu helikopterpiloot worden? Ruben: “Nee, maar wel profvoetballer.”

De wethouder en de scheidsrechter namen de stenen over en brachten deze naar de in aanbouw zijnde kleedkamers, waar de roffel al klaar stond. Zeer volleerd smeerden ze het cement op de bovenkant van de muur en plaatsten de stenen erop. Een nieuwe mijlpaal voor Foreholte was bereikt!

Peter van Kesteren, die 42 jaar in het bestuur van Foreholte zit, waarvan 22 jaar als voorzitter, vond het fijn deze mijlpaal nog in zijn huidige functie mee te maken: “Aan het eind van het jaar zijn de 18 kleedkamers klaar, zodat we voldoende ruimte hebben voor alle spelers om zich voor en na de wedstrijd in een ander tenue te steken. Een deel van de bestaande kleedkamers blijft staan; als berging of als noodkleedkamers voor toernooien.”