Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

14 september 2007

Terechte eer van zijn werk

HKV prijs voor gerestaureerd pand Engelselaan

VOORHOUT – De zesde HKV-Restauratieprijs van de Historische Kring Voorhout is dit jaar uitgereikt aan Theo Gozeling, eigenaar van het pand op de Engelselaan 51. Gozeling heeft het gebouw sinds februari 2006 in bezit en zorgde ervoor dat de buitenkant van het pand volkomen gerenoveerd werd. Voorzitter Henk Vink van de HKV overhandigde het Restauratieprijsschildje en een schilderij van de voormalige bollenschuur als blijk van waardering voor het prachtige resultaat. Het pand dat in 1871 grotendeels haar huidige vorm heeft gekregen kan er weer vele decennia tegenaan.

Ook de vorige eigenaar, mevrouw E. van Kampen; de echtgenote van de in 2004 overleden schilder Aad van Kampen, was bij de plechtigheid aanwezig. Gozeling vertelt over de uitreiking: “Ik vind het een enorme eer om deze prijs te krijgen. Het schildje krijgt van mij een leuke plek op de buitengevel: vlak boven de ‘eerste steen’ die we tijdens de renovatie ontdekt hebben. Gedurende de renovatie hebben we er steeds op gelet om het pand in de oorspronkelijke staat te behouden. Er is dus geen gebruik gemaakt van kunststof.”

Vink vertelt over de HKV-Restauratieprijs: “We willen hiermee particuliere initiatieven om beeldbepalende panden te behouden een schouderklopje geven. In dat kader zijn we ook blij met de gemeente Teylingen die een nieuwe monumentencommissie opstelt. Hier verwachten we wel het een en ander van.”

Gozeling vertelt dat hij van jongs af al geinteresseerd is geweest in het historisch erfgoed. Hij had dan ook een prettige verrassing voor de Historische Kring Voorhout: “De oude naam ‘Weduwe P. Verdegaal & Zn.’ zetten we weer terug op de gevel.”