Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

14 september 2007

Korting met pasje van de ouderenbond

TEYLINGEN – Niet iedereen weet het, maar lidmaatschap van een van de ouderenbonden levert ook financiele voordelen op. De drie Bonden van Ouderen uit de dorpen geven achtergrondinformatie over hun activiteiten en plannen.

Toos Cozijn, 2de voorzitter van de Warmondse Bond van Ouderen legt uit over wat ‘haar’ vereniging doet voor de bijna 500 leden. “Onze leden betalen contributie en krijgen hiervoor maandelijks culturele activiteiten zoals lezingen en vermaak. Ook organiseren we samen met het SWOT de kerstviering, de Dag van de Ouderen en twee voorlichtingsmiddagen. Bij iedere activiteit zit het dorpse karakter erin: we hebben altijd gespreksstof genoeg en de mensen kunnen lekker bijpraten. Eigenlijk komen onze activiteiten neer op twee woorden: gezelligheid en belangenbehartiging. In 2008 bestaan we 30 jaar en we gaan dat jaar in september een groot feest houden.”

De 2de secretaris van de Bond van Ouderen Sassenheim, Marlies Koot, vertelt: “We bestaan in 2008 maar liefst 45 jaar en hebben 840 leden waarvoor we van alles organiseren: gezellige middagen, kaartevenementen, infomiddagen maar ook vier keer per jaar reisjes naar bijvoorbeeld Texel of dagjes uit. Onlangs zijn we bijvoorbeeld voor een meerdaagsereis naar Zeeland geweest, samen met 60 mensen: hier is duidelijk vraag naar.” Ze aarzelt even: “We organiseren ook bingomiddagen, maar of je dat nu in het artikel moet zetten… In ieder geval hebben we nog veel meer activiteiten in het programma, zoals de bezigheden in de Ankerplaats. Iedere zondag is deze locatie open om te biljarten, kaarten of een borreltje te drinken.”

Jaap Meijer, 2de voorzitter Bond van Ouderen Voorhout: “We hebben zo’n 630 leden en vierden in januari van dit jaar het 30-jarig bestaan. Meerdere dagen in de week organiseren we activiteiten in De Verdieping: je kunt hierbij denken aan kaarten, sjoelen, tekenen en creatief bezig zijn. Eens in de maand komt ook een verhalenverteller die de bezoekers meeneemt op een culturele middag. Zo’n activiteit is ook leuk voor mensen die niet te vaak komen. Van 29 september tot 6 oktober organiseren we bijvoorbeeld een compleet verzorgde reis naar Lunteren.” Meijer vervolgt: “We lossen ook problemen op die onze leden hebben met bijvoorbeeld de gemeente of een bepaalde instantie.”

Gezamenlijk stellen ze: “Wat niet veel mensen weten is dat een lid van een van de BVO’s 10% korting krijgt op de ziektekostenverzekering bij twee verschillende verzekeringsmaatschappijen. Het lidmaatschapsgeld heb je hierdoor direct al terug. Ook hebben we een KBO-ledenpas met kortingen voor bijvoorbeeld energie-, telefonie- en internetbedrijven en bieden onze juridische afdeling en gezondheidsafdeling hulp aan voor vraagstukken waar onze leden mee zitten.”