Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

14 september 2007

Jubileumwedstrijd kroon op viering 75-jarig bestaan

Duizend mensen op tribune bij Foreholte-Sparta

VOORHOUT – De jubileumwedstrijd Foreholte – Sparta die op donderdag 6 september gehouden werd, was een groot succes. Zo’n 1.000 toeschouwers kwamen af om te zien tot welke prestaties Foreholte in staat zou zijn tegen de eredivisieclub. De bekend scheidsrechter Dick van Egmond floot de sportieve wedstrijd die de Spartanen met 0 – 6 wonnen. De Foreholters konden het veld echter met opgeheven hoofd verlaten, want ze toonden een ongekende vechtlust. Enig minpuntje waren de onverlaten die grappig meenden te zijn door vuurwerk op het veld te gooien.

De wedstrijd begon met een mooi moment: de 83-jarige Johanna Wentvester deed de eerste aftrap. Zij was als dochter van een van de oprichters van Foreholte ook degene die in 1934 de eerste aftrap bij de wedstrijd ter ere van de opening van het voetbalveld.

De wedstrijd begon iets voor 19:00 uur en in verband met de invallende duisternis had de organisatie speciale verlichting geplaatst, zodat de bal gedurende de volle 2 x 40 minuten gevolgd kon worden. Het verdwijnen van de zon was tegelijk ook de reden waarom de wedstrijd 10 minuten korter was.

De eerste redding van Foreholte’s keeper op een Spartaanse inzet werd met luid gejuich en applaus begroet. Ook daarna was de doelman nog vaak de redder van Foreholte, maar ook de spitsen van de Voorhoutse trots hadden een paar scherpe uitvallen, die helaas niet konden worden omgezet in een treffer.

Na de eerste goal in de 24ste minuut volgden nog vijf doelpunten, maar dit alles mocht de pret niet drukken. De jubileumwedstrijd was de kroon op een feestweek die het 75-jarig bestaan van de club op een geweldige manier benadrukt heeft!