Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

14 september 2007

Van alles te zien en te doen op kunstevenement

Opgedragen aan Ria van der Vlugt

SASSENHEIM – De derde editie van het KunsTheater & Cultuur Event was weer een groot succes. Bezoekers liepen afwisselend tussen Theater ’t Onderdak en park Rusthoff om van de vele activiteiten te genieten. Burgemeester Sander Schelberg opende het evenement: enkele minuten te laat, maar wel met burgemeestersketting.

Die ketting was namelijk de reden dat de burgervader iets te laat was voor de opening van het evenement: hij moest overhaast terugrijden naar huis om het kleinood op te halen. Zijn speech straalde echter een warm enthousiasme uit: “Dit event heeft een warm plekje in mijn hart, want het was vorig jaar na mijn aanstelling het eerste evenement dat ik mocht openen. Ik daag alle mensen uit om te komen kijken, want ze hebben gegarandeerd veel plezier en een geweldige dag.’

Karin Heppener van de evenementencommissie Park Rusthoff droeg vervolgens deze editie van het KunsTheater & Cultuur Event op aan de op 7 september overleden vrijwilligster Ria van der Vlugt, die zich vele jaren met hart en ziel heeft ingezet om andere mensen een zonnestraal in hun leven te brengen.

De tientallen kraampjes in park Rusthoff werden omringd door prachtige beelden en kunstwerken. De stalletjes zelf vertegenwoordigden organisaties en bedrijven uit de hele regio: mensen konden zich aanmelden om bij een koor te gaan zingen, lekker zelf een fotolijstje in elkaar zetten of een schilderij kopen. Ook was een ambachtsman te zien die stukken steen met een zaag doorsneed. De ‘Onmogelijke Driehoek’ van Wim van Dam, die bij de ingang van het park te bewonderen was, is ook zeker het vermelden waard. Met Escher als voorbeeld maakt Van Dam driedimensionale objecten, zogeheten onmogelijke figuren. De betreffende driehoek was dan ook maar vanaf een bepaalde standplaats te zien: een lust voor het oog voor diegene die hier de moeite voor nam!

In Theater ’t Onderdak waren vele korte voorstellingen te zien van talloze artiesten, bandjes en koren. De bezoekers kregen een uitstekende indruk van wat ’t Onderdak het komende jaar te bieden heeft. Tegelijkertijd was het voor een aantal ‘performers’ de eerste keer om voor een publiek op te treden. Prachtige hoogstaaltjes van acteerwerk en muziek waren te bewonderen en de aanwezigen, zowel op als voor het toneel, genoten met volle teugen.