Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

25 oktober 2007

DVRS advocaten: gebruik advocaat als adviseur

NOORDWIJK – Klaas-Jan de Vries (37) is vol passie de advocatuur ingegaan leeft voor zijn werk. Vorige week opende hij zijn eigen kantoor vanwaar hij bedrijven en particulieren bijstaat om advies te geven of om de stappen naar de rechtbank te nemen. Met zijn bedrijf DVRS advocaten vecht hij tegen het onrecht voor particulieren en bedrijven op veel juridische gebieden. Met zijn jarenlange ervaring in de makelaardij is hij ook een veel gevraagd man voor zaken die gaan om vastgoed.

“Maar mijn praktijk heeft meerdere specialiteiten”, zo legt De Vries uit. “De algemene civiele praktijk, zoals koop en huurcontracten, arbeidsrecht, vastgoedrecht en het algemene ondernemingsrecht, dat zich onder meer richt op het correct opstellen van contracten en algemene voorwaarden.”

“Ik houd van procederen”, glundert De Vries, “maar dat wil niet zeggen dat ik voor het minste of geringste naar de rechter stap. Wanneer ik voor het eerst kennis maak met de mensen is het van belang dat ze zich op hun gemak voelen. Dit kantoor is dan ook heel laagdrempelig: geen hoogpolige tapijten of interessant gedoe. Ik kijk de stukken door en bespreek de zaak. Vaak willen mensen helemaal niet procederen en ligt de oplossing simpelweg in het schrijven van een briefje. Mijn taak is het als eerste om goed te luisteren en te adviseren. Soms kan ik ook helemaal niets betekenen en dat vertel ik dan ook, maar in andere gevallen ga ik over tot harde maatregelen, indien dit het beste is om de belangen voor mijn client te beschermen.”

Eigenzinnig

De Vries komt uit Sassenheim en is altijd al een onafhankelijk persoon geweest: “Advocaten zijn ook heel onafhankelijke mensen. Je staat in je eentje tegenover de rechtbank en de wederpartij en moet tegen de stroom inroeien. Het hebben van een eigen kantoor is dan ook nog eens het toppunt van eienzinnigheid!” Hij legt uit: “Ik vind het heel leuk om te procederen: dat is ook een van de redenen om advocaat te worden, want voor mij is procederen een essentieel onderdeel van het advocaat zijn. Voor bedrijven zet ik me onder meer in voor het op orde krijgen van contracten, onderhandelingen en schikkingen en voor particulieren op een breed scala aan juridische geschillen. Mijn sterke kracht is dat ik me goed kan inleven in de client, waarbij ik de professionele afstand bewaar. Een zielig verhaal zonder dat er iets op papier staat is voor mij niet voldoende, maar wanneer die onderbouwing er wel is, zet ik me voor 100% in!”

Uniek is ook dat het eerste consult bij DVRS Advocaten gratis is. De Vries legt uit: “Als je een winkel binnenkomt en je koopt niets, dan krijg je ook geen rekening en als ik de mensen niet kan helpen, dan houdt het gewoon op. Dat brengt me wel op een advies: wacht niet te lang met het in de hand nemen van een advocaat totdat je geen kant meer op kunt, maar gebruik hem als adviseur. Je gaat ook regelmatig naar de tandarts en begint niet zelf in je eigen gebit te rommelen.”
DVRS Advocaten, De Hooge Krocht 48, 2201 TX Noordwijk, T: 071 408 0904, F: 071 408 0915, M: 06 1164 7221, E: info@dvrs-advocaten.nl, W: www.dvrs-advocaten.nl.