Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

26 oktober 2007

Hospice bereikt hoogste punt

TEYLINGEN – Het Hospice bereikte woensdag 24 oktober een nieuwe fase: met het hijsen van de vlag werd gevierd dat het hoogste punt van de bouw was bereikt. Een van de initiatiefnemers, Jan Willem Plug, vertelt: “Alles ligt op schema en we hopen dat het pand voor de kerst dicht zit: dat de ramen er in zitten dus. In februari wordt het gebouw opgeleverd en dan hebben we nog een paar maanden voor de inrichting en de tuinaanleg. We verwachten de officiële opening in mei 2008.”

De afgelopen jaren hebben veel lokale en regionale instanties, verenigingen en particulieren financieel bijgedragen aan het Hospice, een huiselijke plek voor mensen die in hun laatste levensfase palliatieve zorg nodig hebben. Is de financiering voor het Hospice nu helemaal rond? Plug: “De financiën zijn aardig afgerond, alleen vallen de kosten voor de tuin wat tegen en komen we nog een bedrag van circa 60.000 euro tekort. Overigens komt iedereen die bijdraagt op het sponsorbord naast het Hospice te staan.” Op de foto: Hans Bet, Jacques Hoornweg, Jan van Vliet (penningmeester), Jules de Vries (Valent), Jan-Willem Plug.