Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

26 oktober 2007

Idee voor gezamenlijke EHBO-post op sportpark

TEYLINGEN – Er bestaan prille plannen om op het sportpark gezamenlijk een EHBO-post op te zetten. Dit maakte scheidend Foreholte-voorzitter Peter van Kesteren deze week bekend.

Door Joep Derksen

Hij legt uit: “Het is nog in een eerste stadium, maar de vier verenigingen die op het sportpark zitten (V.V. Foreholte, Mixed Hockeyclub Voorhout, Handbal Vereniging Foreholte, Sport Vereniging Voorhout, red.) streven ernaar om meer dingen met elkaar te doen. De beveiliging bijvoorbeeld doen we al samen en waar het gaat om bijvoorbeeld een defibrillator te kopen, gaan we dat niet met z’n allen apart doen. Foreholte heeft al met de gemeente en de hockeyvereniging eerste gesprekken gehad, maar met de handbal- en de tennisvereniging hebben we hier nog niet over gesproken.”

Hij vervolgt: “Feit is dat we ook qua ruimte steeds dichter tegen elkaar aankruipen. Het is eigenlijk van de zotte dat je vier kantines hebt, maar dat is nu eenmaal zo. We kunnen het prima met elkaar vinden en daaruit zouden dus ook gezamenlijke initiatieven kunnen groeien. Wat de EHBO-post betreft, zijn het echter vooralsnog meer gedachten die spelen, dan dat er concrete ideeën zijn. Overigens zijn we ook bezig met plannen om het Sportpark ’s nachts af te sluiten om vandalisme te voorkomen.”

Mocht de EHBO-post er komen, dan zal er ook een defibrillator aanwezig zijn, die kan worden ingezet wanneer een speler of toeschouwer een hartaanval zou hebben. “Het overlijden van twee voetballers op het veld bij Foreholte, zo’n 15 jaar geleden, heeft ook bijgedragen aan de idee om deze EHBO-post op te zetten”, zo laat Van Kesteren weten.