Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

19 oktober 2007

Veiling ‘Art4Peru’ in Palace Hotel

VOORHOUT – De stichting Art4Peru zet zondag 25 november een kunstveiling op om de slachtoffers van een aardbeving in Peru, die op 15 augustus plaatsvond, te helpen. Kunstenares Inez Köhler is initiatiefnemer van deze kunstveiling, die samen met A-delphi Events wordt opgezet: “Mensen staan niet stil bij de ingrijpende gevolgen die een aardbeving heeft voor de Peruanen.”

Door Joep Derksen

Köhler: “De stichting Art4Peru is opgezet om geld in te zamelen voor de slachtoffers van de aardbeving in Peru. Een van mijn relaties daar, Jane Gavel, is al jaren actief in het vrijwilligerscircuit in en rond Cosco. Zij is daar bezig met een schooltje in het bergdorp Pumamarca, waar kinderen les en een maaltijd per dag krijgen. Na de aardbeving heeft Jane direct actie genomen en heeft met ons een team van vrijwilligers uit eigen middelen hulpgoederen aangeschaft en naar het zwaar getroffen Pisco gebracht. Met de opbrengsten van de kunstveiling en donaties kan Jane in Peru zorgen voor snelle en directe hulp aan de bevolking.”

Tot nog toe loopt het nog niet erg hard met de inkomsten, zo geeft Köhler aan: “Ik krijg weinig response op de emails die ik stuur. Waar het aan ligt? Wellicht denken mensen: ‘Al weer een aardbeving’, maar velen staan er niet bij stil wat voor een ingrijpende gevolgen zo’n ramp heeft. Wij klagen hier wanneer we geen bereik hebben met de mobiele telefoon, maar in Peru liggen duizenden mensen ’s nachts onder een dun dekentje in de buitenlucht.”

De kunstenares heeft besloten om een concrete actie op te zetten. “Samen met A-delphi organiseren we op zondag 25 november, van 14:00 uur – 17:00 uur een kunstveiling in het Palace in Noordwijk, waar zo’n vijftig gerenommeerde kunstenaars, waaronder de Lissese Frans in ’t Veld, een of enkele van hun werken doneren. Deze beelden, foto’s en schilderijen kunnen door de mensen vooraf bekeken worden op het internet en de opbrengsten van de veiling gaan naar Peru. Zelf doneer ik een mooi Peruaans werk, etskalenders en schilderijenkalenders. Op de locatie zelf kunnen de bezoekers kennis maken met Peruaanse producten. De goederen die met dit geld gekocht kunnen worden, zijn van levensbelang: bekijk hiervoor maar de foto’s op
www.art4peru.nl.”

Palace Hotel, Picképlein 8, Noordwijk aan Zee, zondag 25 november van 14:00 uur – 17:00 uur.