Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

19 oktober 2007

“Partij voor de Dieren zet aan tot haat”

NOORDWIJK – In Circus Herman Renz schitteren onder andere leeuwen en zeeleeuwen. De Partij voor de Dieren laat zich in toenemende mate kritisch uit over de aanwezigheid van 'wilde' dieren in circussen. Alleen het noemen van de politieke partij werkt bij Milko Steijvers al als de spreekwoordelijke rode lap op de stier: “Ze mogen best opkomen voor proefdieren of legbatterijkippen, daarin hebben ze gelijk. Maar ze gaan te ver als ze willen komen aan dieren die het hun hele leven lang goed hebben. De PvdD denkt door het aanpakken van het circus veel zieltjes te winnen, maar weet je wat pas echt zielig is? Vier katten in een flatje op zes-hoog, die nooit in de buitenlucht komen of twee papegaaien in een kooi van 60 cm rond! Je moet niet de hele circusbranche aanpakken, maar alleen de uitwassen.”

Het zit Steijvers duidelijk hoog: “Ze kunnen niet winnen en gaan zich agressief gedragen door ons materiaal kapot te maken. De mensen van het Dieren Bevrijdings Front gaan veel te ver. De PvdD zegt dat ze vredelievend zijn, maar ze zetten aan tot haat. In Den Bosch zijn onze plastic reclamedoeken kapotgesneden. Dat ze ons met woorden beledigen is prima, maar ze moeten van ons materiaal, waar we onze laatste centen insteken, afblijven!”