Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

19 oktober 2007

Jarig Trias beloont ideeën bewoners

LISSE – Ter ere van haar honderdjarig bestaan gaf Trias op woensdag 17 oktober in het landgoed Keukenhof prijzen weg aan mensen die ideeën hadden ingebracht voor een betere woonomgeving. Daarnaast werden de leerlingen met het beste Lesbriefproject in het zonnetje en het snoep gezet.
Ook werd bekend gemaakt dat Trias het KWH-label toegekend heeft gekregen: een huurlabel dat enkel bemachtigd kan worden wanneer de huurders een waarderingscijfer geven dat hoger is dan een 7. Directeur Hans Al was hier zeer content mee, “Al is het triest dat je na 100 jaar nog steeds moet bestaan, want de organisatie is ontstaan vanuit een probleemsituatie, namelijk het tegengaan van slechte woonomstandigheden”.

De kinderen uit groep 8 van de Voorhoutse Andreasschool mogen van Trias een dagje naar het Huis van de Toekomst. Zij maakten het mooiste project naar aanleiding van de lesbrief die op negen basisscholen in Lisse en Teylingen verspreid is. Bij het horen van de naam van de school klonk er een luid gejuich op van achteruit de zaal en bestormden de kids het podium.

Gele emmer

Rianne Exel uit Voorhout werd beloond met haar ideeën om een informatiebord aan het begin van iedere wijk neer te zetten om de wijk herkenbaarder te maken. Ook stelde ze voor om in de wijk Noordwest op ieder huizenblok een herkenbaar voorwerp (dier, bloem of voorwerp) te zetten om de wijk op te fleuren en te laten zien waar je woont. ‘Bijvoorbeeld een bruin konijn, een groene bloem of een gele emmer als plaatmateriaal aan de zijkant van ieder blok, aan de straatkant’, zo legde de bekende Lisser Bastiaan Ragas uit.

Stenen bankjes

Winnende ideeën kwamen ook van M. Roest en M. Baay uit Lisse om een gezellig en kleurrijk plantsoen aan te leggen bij het grasveld voor de Broekweg/Anemonenstraat. Meer stenen bankjes en leuke bloembakken (M. Rodewijk), verbeteren van pleinen en grasvelden, meer prullenbakken en hondenuitlaatplaatsen (ingebracht door de dames S. van Beelen, M. v.d. Spoel, Pijpers en Vreugdenhil) en de ideeën voor een plek in het nieuwe gebouw Kindervreugd voor bijeenkomsten en vergaderingen en op een andere locatie een hangplek voor jongeren, die door G. Hurenkamp werd ingebracht. Alle winnaars kregen een cheque met onbekende inhoud overhandigd.