Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

15 december 2007

Foreholte sluit zich aan bij Netwerk Jeugdvoetbal Haaglanden

VOORHOUT – De voetbalclub ADO Den Haag ondertekende woensdag 12 december een intentieverklaring met v.v. Foreholte; de beide verenigingen gaan hun expertise delen in het kader van het Netwerk Jeugdvoetbal Haaglanden. Een unieke gebeurtenis, omdat dit de eerste keer is dat de roemrijke Haagse club een samenwerkingsverband aangaat met een voetbalclub uit de Duin- en Bollenstreek.

Door Joep Derksen

Jan Regeer, voorzitter van Foreholte, vertelt over het belang van deze intentieverklaring: “ADO Den Haag heeft een aantal voetbalverenigingen waar ze een samenwerkingsverband wil hebben, met als doel het scheppen van een binding met die verenigingen. Tot nu toe was dit alleen in de Haaglanden, maar nu dus ook in de Bollenstreek.”

Het mes snijdt aan twee kanten, zo laat Regeer weten: “ADO deelt haar expertise met Foreholte voor bijvoorbeeld opleidingen en trainingen van trainers. Tegelijk wordt de club op de hoogte gehouden van talenten die zich bij Foreholte ontplooien.” Het Netwerk Jeugdvoetbal Haaglanden is het eerste nieuwe project dat het Foreholtebestuur onder voorzitterschap van de geboren Hagenees Regeer oppakt. “Dat dit nou net toevallig ADO is, berust op toeval”, lacht Regeer. Ik las in de krant over het Netwerk Jeugdvoetbal Haaglanden en vond dit een goede mogelijkheid voor Foreholte.”

Van ADO waren Ron Kenter, coordinator voetbalprojecten & -promotie, en Wim Voois, medewerker voetbalprojecten & -promotie, naar het clubhuis van Foreholte gekomen om de intentieverklaring te ondertekenen. Waarom hebben zij Foreholte uitgekozen als voetbalvereniging om deze samenwerking aan te gaan? Kenter: “Dit is de eerste en als het goed is de laatste stap in de Bollenstreek. Foreholte is namelijk een club met een grote potentie. Er is veel jeugd en de toekomstverwachtingen zijn zeer positief. Wij helpen de club met het verder ontwikkelen van het voetbalkader en hopen er tegelijk aan bij te dragen dat ook in de Bollenstreek een ADO-gevoel komt te leven, zodat we het stadion vol krijgen. Daarnaast hebben we natuurlijk ook interesse in de talenten die hier de kop opsteken.”

De intentieverklaring geldt een jaar en is de eerste opstap naar een volwaardig convenant. Kenter: “Aan het eind van dat jaar bekijken we hoe het beide partijen is bevallen. Wanneer de indruk positief is, trekken we samen op met een convenant, zo niet, dan gaan we ieder onze eigen weg.”