Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

18 april 2008

SJC grijpt toernooi aan voor slaken hartenkreet

NOORDWIJK - Met al die politici in de buurt, wil SJC ook haar hartenwens uiten, zo laat organisator Jan Van Eeden weten: “We zitten gewoon vol en hebben niet alleen een vijfde veld nodig, maar ook een of twee kunstgrasvelden. Het structurele probleem van het tekort aan velden kan leiden tot een ledenstop en dat willen we absoluut niet. We willen op deze locatie blijven zitten en wijzen erop dat het kunstgras ook multifunctioneel ingezet kan worden, zodat scholen en verenigingen er ook gebruik van kunnen maken.”

Wethouder Gerben van Duin, enigszins uithijgend na het verloren voetbalpotje tegen de raadsleden, had behoorlijk positieve opmerkingen over dit onderwerp: “De inzet die SJC laat zien, is geweldig, want ze leggen de basis voor sportieve jeugd. Sport is goed, gezond en zorgt voor integratie en je merkt dat SJC groeit. We kijken in dat verband ook om op korte termijn een kunstgrasveld aan te leggen. Daarnaast moeten we op een wat langere termijn bezien of nog een vijfde of zesde veld aangelegd kan worden, maar de club wordt omringd door een woonwijk, landgoed en weg. Dat is wel een probleem. We willen de club niet hier laten zitten zonder groeimogelijkheden en denken dat we voorlopig met een kunstgrasveld de hoogste nood kunnen ledigen. Ik wil echter een eventuele verhuizing van SJC nog niet uitsluiten, maar we kijken naar de belangen van de sport en de verenigingen.”