Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

21 mei 2008

Lekker scoren bij Mini World Cup

VOORHOUT – Op het hoofdveld van Foreholte werd woensdag 14 mei voor de vierde keer een echte Mini World Cup voor de Ukken, Muccen en MCL-talentjes gehouden. Meer dan 100 kinderen in de leeftijd van 5 tot 7 jaar werkten zich in het zweet bij de vele (bal)spelletjes. De organisatie was in handen van studenten van de ROC Leiden.

De jeugd leerde dribbelen, keihard knallen en het over de hoofden doorgeven van een emmer water. Zo jong als de deelnemertjes waren, er werd al enthousiast gespeeld bij de voetbalpartijtjes, een enkele keer met een bloedneusje tot gevolg. Dat mocht de pret echter niet drukken, zo laat Rens (6) weten: “Voetballen is gewoon hartstikke leuk!” Thijs (8): “Het partijtje spelen is het mooist, want dan kan ik lekker scoren!”