Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

22 mei 2008

Twee ton pijnpunt bij nota integraal accommodatiebeleid

LISSE – De nota integraal accommodatiebeleid is geen hamerstuk tijdens de aankomende gemeenteraadsvergadering: de 200.000 euro extra structurele kosten zorgde bij een aantal partijen voor aarzelingen om de nota te steunen. Ze willen nog meer informatie ontvangen van wethouder Bas Brekelmans (VVD), zo bleek tijdens de vergadering van de commissie Maatschappij & Financiën van woensdag 14 mei.

Commissielid Levien de Braal (D66): ‘Kunt u de 200.000 euro aan extra structurele kosten beter onderbouwen?’ Commissielid Bert van Santen (SGP/ChristenUnie): ‘Komen er nog extra onkosten die nu nog niet te overzien zijn? Er is net als bij het CNB-project geld gevraagd waar geen afstemming in de begroting over is geweest. We hebben moeite om een carte blanche te geven. De financiële kaders van deze nota zouden wel eens onvoldoende kunnen zijn.’

Brekelmans antwoordde: ‘Het is op dit moment niet mogelijk om tot in detail te komen met informatie. Die 200.000 euro is summier onderbouwd. Wij hebben aangegeven dat het moeilijk is inzicht te krijgen in wat het hebben van een goed accommodatiebeleid nou precies kost. Er zijn veel onderdelen waarover we geen informatie hebben. Ik heb door experts superglobale ramingen opgesteld en die 200.000 euro vrij ruim naar boven afgerond om geen tegenvaller te krijgen. Ik acht de kans groot dat het bedrag lager uitvalt.’ Zijn woorden overtuigden niet iedereen. De Braal: ‘Ik wil een voorbehoud houden over die 200.000 euro. Ook de SGP/ChristenUnie en CDA waren er nog niet uit, zo lieten ze weten.