Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

22 mei 2008

Vereenvoudiging procedures rijksmonumenten

LISSE – ‘De uit 1988 stammende Monumentenwet wordt gewijzigd, zodat de procedure voor het verlenen van monumentenvergunningen voor rijksmonumenten vereenvoudigd wordt.’ Dit maakte wethouder Guus Mesman (PvdA) dinsdag 13 mei bekend.
Mesman: ‘Voorheen bestond er een adviesplicht over allerlei zaken van de Rijksdienst voor Archeologie, Cultuurlandschap en Monumenten. In de toekomst is dat veranderd in een adviesmogelijkheid over de afbraak, reconstructie en herbestemming van een rijksmonument. In alle andere gevallen kan de gemeente volstaan met een vermelding over een rijksmonument richting de Rijksdienst. Als een rijksmonument bijvoorbeeld nieuwe dakpannen nodig heeft en de monumentencommissie zegt dat het goed is, hoeft geen aanvraag bij de Rijksdienst gedaan te worden.’