Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

21 mei 2008

Uithangbord HV Foreholte verdwijnt in huidige vorm

VOORHOUT – Na zeventien jaar houdt ’t Boekie, het informatieblaadje van Handbal Vereniging Foreholte, in haar huidige vorm op te bestaan. De oprukkende invloed van internet en toegenomen drukkosten hebben het bestuur doen besluiten om het aantal edities per jaar terug te brengen van tien naar twee of drie. Desgevraagd vertelt redacteur Willem Warmerdam over zijn passie voor ’t Boekie en de toekomstplannen.

Door Joep Derksen

Nadat in 1992 Handbal Vereniging Foreholte opnieuw opgericht was, hield de heer van Bemmelen zich in eerste instantie bezig met ’t Boekie. Daarbij ondersteunden Warmerdam en anderen hem, maar langzamerhand ging Warmerdam ’t Boekie in zijn eentje doen: “Het had te maken met de fysieke afstand: in de eerste helft van de jaren negentig werd het email en internet nog niet intensief gebruikt. Ik woon zelf in Lisse en dan breng je de kopij niet zo snel langs bij de anderen. Bovendien is het mijn vak en ik vind het heel leuk om het clubblad van Foreholte te maken. ’t Boekie is wel een beetje mijn kindje, ja.”

Aangezien Warmerdam vorig jaar bij een ander bedrijf ging werken, verviel de voordeelkorting die Foreholte kreeg voor de kopieerkosten. Voor het bestuur is het financieel niet meer haalbaar om ’t Boekie zo vaak te laten verschijnen. Voorzitter Jaap van Roon schrijft in de meest recente uitgave: “Het idee is om maximaal twee keer per jaar nog een gedrukt Boekie te maken en voor verdere informatie kan de website van HV Foreholte worden bekeken.”

Jammer

Warmerdam begrijpt de beslissing, maar wat hem betreft was ’t Boekie nog jaren in de huidige vorm doorgegaan: “Iedere drie tot vier weken kwam er een Boekie uit en in totaal heb ik zo’n 150 edities gemaakt. Aan de ene kant is het jammer dat de frequentie minder wordt, omdat dit ten koste gaat aan de verbinding met de vereniging. ’t Boekie kwam namelijk naar de mensen toe en voortaan moeten de mensen zelf naar de internetpagina gaan. Om de website van HV Foreholte een succes te maken, moet deze wel heel actueel gehouden worden.” Over de door het bestuur gewenste toekomstige frequentie: “De wedstrijdschema’s van de bond worden per seizoen op de site gezet. Als je in de toekomst die wedstrijden in ‘t Boekie wil zetten, dan moet dat minimaal drie keer per jaar verschijnen.”

Hogere kwaliteit

Warmerdam ziet ook mogelijkheden voor de nieuwe situatie: “Het is eigenlijk ook wel fijn dat ik minder tijd kwijt ben aan het samenstellen. Bovendien wil ik van toekomstige uitgaves meer een soort magazine maken, zodat ’t Boekie kan fungeren als het uithangbord van de vereniging. Hiervoor wil ik de vormgeving aanpassen. Het zal dan bovendien niet alleen puur informatief zijn, maar meer over activiteiten die zijn geweest of nog gaan komen, zoals een trainingsweekend of het Sportparkpop. ’t Boekie is dan ons visitekaartje naar buiten toe met informatie over wat de vereniging en haar vele vrijwilligers allemaal doen buiten het handbal.”

Hij besluit: “Tot nu toe kwamen de mensen vaak met hun informatie bij mij, maar in de toekomst ga ik waarschijnlijk meer mensen benaderen waarvan ik weet dat ze naar activiteiten gaan of er geweest zijn. Met door hen geschreven stukjes en gemaakte foto’s krijgt ’t Boekie een veel hogere kwaliteit en als het aan mij ligt wordt het in A-4 formaat gedrukt.”
Voor meer informatie over ’t Boekie, Foreholte en het jeugdtoernooi dat deze week georganiseerd wordt: www.hvforeholte.nl.