Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

21 mei 2008

“Veldje is belangrijk voor sociale gebeuren”

Dick van Egmond en Carlo L’Ami openen voetbalveldje

VOORHOUT – De opening van het kunstgrasvoetbalveld op donderdag 15 mei was een prachtig voorbeeld dat de gemeente luistert naar haar inwoners. Slechts een jaar eerder trokken vier omwonenden van het veldje bij de Schoutenlaan aan de bel om de deplorabele staat van de toenmalige zandvlakte aan te kaarten. Twaalf maanden later opende wethouder Bert Homan samen met scheidsrechter Dick van Egmond en Ajax-keeperstrainer Carlo L’Ami het voetbalveld en de meer dan honderd aanwezige kinderen namen juichend bezit van hun nieuwe speelterrein.

Door Joep Derksen

De initiatiefnemers Hans Brehler, Peter Soonius, Co van Stee en Leo Nolles waren tevreden: “Er lag al een veldje, maar dat was een zandvlakte die weinig gebruikt werd. Je brak je benen over de kuilen en hobbels en we hebben ons er een paar jaar aan geërgerd. In april 2007 zijn we naar de gemeente gegaan en nu ligt het veldje er; je kunt zien dat het belangrijk is voor het sociale gebeuren, want de kinderen spelen met elkaar. Daar komt bij dat voor deze buurt de wipkipperiode bijna voorbij is, want de meeste jeugd is van de leeftijd tussen 9 en 17 jaar.”

Fair play

Homan gaf zijn openingsspeech: “Dat dit veld er ligt, komt vooral door u, want u kwam met uw kinderen naar de raad en informeerde ons dat het oude veldje waardeloos was.” L’Ami vulde aan: “Dit is een heel goed initiatief van de omwonenden, want het veld dat hiervoor lag, was bijzonder slecht met gaten en kuilen.” Van Egmond: “Het is fantastisch dat hier zo’n goed voetbalveld ligt, want dat houdt de jongens en meisjes van de straat. Juist op deze leeftijd draait alles om fair play: voor de jeugd zou de rol van de scheidsrechter veel minder moeten zijn, want die kinderen kunnen de regels prima zelf bepalen en opvolgen.”

Basketbalveldje
En de voetballende jeugd zelf? Er was geen onvertogen woord te horen. Tim (10): “Dit veld is veel beter dan eerst, want er zitten geen hobbels in.” Koen, Segun, Jordi (allen 11) en Jelle (9): “Wat ons betreft mogen er nog wel meer veldjes aangelegd worden: die huizen hiernaast kunnen wel weg.” Ook Fleur (8) trapt graag een balletje: “Ik voetbal altijd als er ook andere kinderen zijn om mee te voetballen.” Dick (17) heeft ook geen kritiek: “De jeugd van onze leeftijd voetbalt hier nog het meest en het veld is echt verbeterd. Nu hoop ik alleen dat hier ook nog een basketbalveldje naast komt te liggen.” Dat zit er echter vooralsnog niet in, zo liet Homan desgevraagd weten.