Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

04 juni 2008

Kosten accommodaties met 2% verhoogd

LISSE – De gemeentelijke sporttarieven voor het gebruik van accommodaties worden voor de periode van 1 juli 2008 tot 1 juli 2009 met 2% verhoogd. Dit maakte wethouder Bas Brekelmans (VVD) dinsdag 27 mei bekend.

‘Deze 2% is een trendmatige verhoging, maar in het kader van het accommodatiebeleid moeten we in 2009 ook naar de huurtarieven kijken. Nu wordt iedereen over 1 kam geschoren, maar we willen per accommodatie kijken wat de tarieven worden. Hierbij kijkt de gemeente ook naar de draagkracht van de verenigingen, want we willen redelijke tarieven heffen. Die tarieven zijn niet per definitie kostendekkend, maar we kijken naar wat acceptabel is.’ Wordt er ook onderscheid gemaakt tussen wat draagkrachtige verenigingen betalen ten opzichte van verenigingen met weinig vet op de botten? ‘Nee, alle verenigingen gaan hetzelfde bedrag betalen voor gelijke accommodatie.’