Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

04 juni 2008

Meer glas Rooversbroekpolder

LISSE – Het zuidoostelijk deel van de Rooversbroekpolder mag fungeren als opvanglocatie voor uitbreiding van glastuinbouw, maar dit moet niet in een te snel tempo gebeuren. Dit liet wethouder Guus Mesman (PvdA) dinsdag 27 mei weten.
Hij informeerde het Platform Glastuinbouw dat het college een positieve grondhouding heeft om glastuinbouw te realiseren in dat deel van de Rooversbroekpolder, maar vindt ook dat de vervolgstappen in een rustig tempo dienen te gebeuren. ‘Als ondernemers plannen voor investering hebben, vind ik dat prima, maar de glastuinbouwontwikkeling dient onder de vlag van de eind dit jaar op te richten Greenportontwikkelingsmaatschappij (GOM) opgepakt te worden. Niet overal op alle velden moet glastuinbouw bestemd worden, de GOM moet ervoor zorgen dat eerst het huidige bebouwde deel geherstructureerd wordt. Deze ontwikkeling moet echter wel binnen vijf jaar van de grond getild worden.