Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

25 juni 2008

Bever Doe Dag voor jong en jonger

VOORHOUT – Meer dan honderd kinderen afkomstig uit Alphen a/d Rijn, Lisse, Noordwijkerhout, Noordwijk, Voorhout en Sassenheim verzamelden zich zaterdag 21 juni op het terrein van de ijsclub voor de Bever Doe Dag. Dit jaarlijkse scoutingevenement kan zich verheugen op een steeds groter wordende populariteit en dat is niet zo gek, want alle deelnemende kinderen zijn dolenthousiast.

Maurice van der Leeden is samen met Eric Bliek speltakcoördinator en hij heeft alles onder controle. De dag begon met het officiële Beverlied en vervolgens mochten de kinderen aan tien spelletjesrondes meedoen om ervoor te zorgen dat ‘Tante Pompedomp’ haar stem weer terug kreeg. Van der Leeden: “De kinderen vermaken zich uitstekend met spelletjes als memory, skilopen, spookknutselen, draakjeprik en de evenwichtstoren.”
De zesjarige Thijs en Floor hebben het prima naar hun zin, zo laat de jongeman weten: “Ik ben een echte Bever en daarom mag ik met deze spelletjes meedoen.” Floor: “We deden net blindemannetje, maar ik werd niet gepakt. Het is heel leuk om al die spelletjes te doen.” Jelle (7) uit Alphen is al met een hoger doel bezig: “Na de vakantie wil ik zeeverkenner worden, want dan kan ik lekker met de boot varen.”