Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

18 juni 2008

Gemeente gaat morrend akkoord over doorverkoop deel PPO terrein

LISSE – Romeyn Projectontwikkeling BV krijgt toestemming om een deel van het voormalig PPO-terrein door te verkopen aan de Arlan Groep. Dit maakte wethouder Bas Brekelmans (VVD) bekend op dinsdag 10 juni. Romeyn maakt hierbij gebruik van een clausule in de verkoopakte en de gemeente kan niets anders doen dan instemmen. Uit een achterliggend gemeentedocument blijkt echter dat het bestuur niet echt gelukkig is met deze verkoop.

Een door burgemeester Corrie Langelaar ondertekende brief stelt onder meer het volgende. ‘Meneer Romeyn, op 15 mei bent u op gesprek geweest om uw visie te presenteren over de ontwikkeling van een deel van het voormalige PPO-terrein om een informele reactie van ons te krijgen. Wij willen kwijt dat wij het jammer vinden dat u geheel tegen onze visie op de ontwikkeling van bedrijfsterreinen in, thans voorlopige schetsontwerpen aan ons voorlegt waaruit de ontwikkeling van relatief kleine bedrijfsunits blijkt.’

Langelaar vervolgt: ‘U heeft vervolgens een brief gestuurd waarin u refereert aan deze schetsontwerpen en u ons om toestemming vraagt tot verkoop van een deel van het voormalige PPO terrein aan de Arlan Groep. Over de uiteindelijk vormgeving en inrichting van zowel het gebouw als de buitenruimten kunnen wij, gezien de schetsmatige opzet, geen uitspraak doen. Het rooien van het aanwezige groen aan de zijde van de Vennestraat achten wij op deze wijze niet toelaatbaar. Indien compensatie in de vorm van groen wordt geboden, kunnen wij hierover uiteraard nader overleggen.

De bedoeling van uw schetsontwerp, het bouwen van een bedrijvencomplex, is passend binnen het bestemmingsplan. Wij attenderen u erop dat het bestemmingsplan de betreffende locatie de functie bedrijfsdoeleinden geeft. Het gebruik dient dus bedrijfsmatig te zijn. Detailhandel is niet toegestaan op het terrein. Het uitstallen van goederen (showroom) voor verkoop aan particulieren valt ook onder de bestemmingsplandefinitie van het begrip detailhandel.’ Het college gaat onder voorwaarden akkoord met de doorverkoop van het perceel van 11.000 m2 aan de Arlan Groep.