Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

10 juli 2008

Centrum voor Jeugd en Gezin

LISSE – Er komt een Centrum voor Jeugd en Gezin in Lisse. Het voorstel van gemeenteraadslid Joke Vermeulen (CDA) kreeg algehele steun van de overige politieke partijen.

Vermeulen: ‘Het is belangrijk dat er een ijkpunt voor gezinnen en jongeren die even ondersteuning nodig hebben. Het is de bedoeling dat er een loket of een ruimte komt waar ouders met kinderen maar ook jongeren durven binnen lopen. Laagdrempeligheid is een eerste vereiste, dus geen afspraken of wachtlijsten maar direct een luisterend oor. Het centrum of loket moet alleen als doorgeefluik fungeren als de vereiste hulp niet in het centrum zelf voorhanden is.’

De politica vervolgde: ‘De opvoedproblematiek staat in Lisse met betrekking tot problemen op de 3e plaats. Ik heb gesproken met een leerlingenbegeleider van een basisschool en zij vertelde me, dat per jaar het aantal kinderen met gedragsproblemen stijgt. Zelfs bij de allerkleinsten. Ook de scholen zouden een Centrum voor Jeugd en Gezin van harte toejuichen; er moeten korte lijnen zijn om adequaat hulp te kunnen bieden. Ouders en kinderen die in hun ontwikkeling bedreigd worden moeten de juiste bescherming en zorg krijgen: daar gaat het bij een centrum voor Jeugd en gezin om.’

Alle raadsleden waren het unaniem met Vermeulen’s betoog eens en niemand voor de verandering had geen enkele politicus een aanvulling of toevoeging.