Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

08 augustus 2008

7,2 voor burgerjaarverslag

LISSE – Het enthousiasme over de gemeentegids neemt bij de bevolking zo langzamerhand euforische vormen aan. Tenminste, gebaseerd op het enthousiasme van wethouder Adri de Roon (D66), die dinsdag 29 juli het 25 pagina’s dikke rapport ‘Gemeentegids en Burgerjaarverslag Lisse’ van TNS-NIPO openbaar maakte.

De Roon: ‘We evalueren de reacties middels het burgerpanelonderzoek naar de gemeentegids en het burgerjaarverslag ieder jaar en de uitkomsten zijn weer iets positiever dan vorig jaar. 75% van de respondenten is positief dat het burgerjaarverslag in de gemeentegids staat. Het verslag zelf krijgt een waardering van 7,2 en dat is iets hoger dan de 7,0 in 2007.’

Uit het onderzoek blijkt verder dat de meeste inwoners de gemeentegids bewaren. Het nieuwe katern over rampenbestrijding en terrorisme wordt positief ontvangen, al had meer dan de helft van de ondervraagden dit hoofdstuk niet gelezen.Driekwart van de respondenten gebruikt de gemeentegids wel eens om iets op te zoeken. De informatie is gemakkelijk te vinden, zo zegt 92%.