Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

02 augustus 2008

Met kart over de A44

STREEK – Een niet-alledaags voertuig sierde de afgelopen twee weken de straten van de regionale plaatsen. Deze omgebouwde kart van Jurgen Novak uit Duisburg trok veel bekijks van lokalo’s en toeristen in onder meer Noordwijk, Katwijk en Leiden. Novak reed namelijk met zijn kart, die een topsnelheid haalt van 100 kilometer per uur, naar de voor hem meest interessante toeristische stekjes.
“Ik mag hier gewoon op de snelwegen rijden”, zo laat Novak weten. “Normaliter moet je in een kart een helm ophebben, maar omdat ik een riem om doe, is een helm niet nodig. Het is in feite een absurde regel, maar het is niet anders”, vertelde hij terwijl hij zijn pet met daarop het woord “Weltmeister” recht zette. Overigens is Novak met de kart niet vanuit Duitsland helemaal naar de Duin- en Bollenstreek komen rijden: “Dat zou een beetje te veel van het gekke zijn geweest. Ik heb hem bovenop mijn auto geplaatst.”