Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

01 oktober 2008

Buslijn 207 blijft bestaan

Dankzij busreizigersinitiatief

STREEK – “Het ziet ernaar uit dat Buslijn 207 volgend jaar blijft rijden in de huidige vorm. Waarschijnlijk gaan we een touringcarbedrijf inhuren om de lijn te rijden.” Met deze woorden informeerde Arjan Kal, Vervoerkundige Amstelland-Meerlanden van Connexxion Openbaar Vervoer, de vaste buspassagiers over de onzekere toekomst van lijn 207.

Frequent busgebruiker Peter Wiegel mobiliseerde sinds 14 augustus de medepassagiers om te strijden voor het behoud van de 207 in haar huidige vorm. Hiervoor deelde hij tijdens de busritten emailafschriften uit met informatie over de toekomstplannen van Connexxion voor deze lijn. In dit schrijven stond onder meer: “We zijn een redelijke groep Schipholwerkers die met name vanuit het westen (Bollenstreek [Noordwijkerhout-De Zilk- Hillegom - Beinsdorp - Nieuw Vennep]) naar en van Schiphol reizen. Tot december 2007 gebeurde dit via de firma Beuk, daarna is het overgenomen door Connexxion. Dat de dienstregeling alweer na een jaar wordt ingekort en drastisch gewijzigd, zonder enig overleg met passagiers, heeft geleid tot teleurgestelde passagiers.”

De eerder door Connexxion gestelde wijzingen zouden onder meer tot gevolg hebben dat passagiers vanuit Noordwijkerhout richting Schiphol met lijn 57 zouden moeten rijden naar Lisse, om dan over te stappen op de L61, of anders door te rijden naar het treinstation van Nieuw Vennep. De passagiers vanaf De Zilk zagen het aantal ritten dat rechtstreeks naar Schiphol-Plaza rijdt, halveren tot een rit per dag. Wiegel stelde indertijd: “Circa 50% van de passagiers werkt op Schiphol Plaza Oost en voor hen is het feit dat we 1 of 2 of 3 keer moeten overstappen een verslechtering. Inspraak vooraf is er kennelijk niet!”

Wiegel stuurde enkele emails naar Connexxion en kreeg donderdag 25 september de heuglijke mededeling dat lijn 207 waarschijnlijk in haar huidige vorm zal blijven bestaan. De “buslijnactivist” reageert hierop zeer verheugd: “Dit is blijde nieuws dat ik zojuist officieel van Connexxion heb vernomen. Laten we rustig afwachten met welke mooie touringcarbussen we vervoerd gaan worden. Arjan Kal wil ik hartelijk danken en ik weet zeker, ook namens de Connexxion chauffeurs/chauffeuses: ook zij hebben laten weten het heel erg te vinden als de lijn zou worden ingekort en/of zou komen te vervallen.” Of Connexxion weer gebruik gaat maken van de diensten van Koninklijke Beuk is op dit moment nog niet bekend.