Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

11 oktober 2008

Extra verboden

LISSE – Na twee jaar stelt de gemeente een nieuwe Algemene Plaatselijke Verordening (APV) op. Het in december 2006 ingestelde samenscholingsverbod blijft bestaan, maar ook een aantal opmerkelijke nieuwe maatregelen worden ingevoerd. Dat bleek uit de informatie die burgemeester Corrie Langelaar dinsdag 30 september openbaar maakte.

Het is voortaan verboden om gedrukte of geschreven stukken, danwel afbeeldingen, onder het publiek te verspreiden op de rijbanen van de winkelstraten Kanaalstraat, Grachtweg, Kapelstraat, Meer en Houtstraat, Nassaustraat, Berkhoutlaan en Blokhuis. Ook mag dit niet gebeuren op de hoofdrijbanen van Westerdreef, Heereweg, Keukenhofdreef, Nassaustraat, Oranjelaan, Gladiolenstraat, Hobahostraat, Ruishornlaan, Laan van Rijckevorsel en 1e Poellaan.

In de Schoolstraat, Hobahostraat, Haven, 1e Havendwarsstraat, 2e Havendwarsstraat, Grachtweg, Kanaalstraat en Kapelstraat is het voortaan verboden om ten behoeve van publiek op te treden als straatartiest, straatfotograaf, tekenaar, filmoperateur of gids. Het is ook verboden om alcoholhoudende drank te nuttigen of aangebroken flessen, blikjes en dergelijke bij zich te hebben op alle wegen en weggedeelten van Lisse. Bedelen is ook nergens meer in Lisse toegestaan.

Voortaan is het niet meer mogelijk om op het bedrijventerrein Meer en Duin met grote voertuigen te parkeren. Ook mogen fietsen, scooters en bromfietsers niet meer onbeheerd buiten de daarvoor bestemde ruimten of plaatsen staan in het centrumgebied aan de Gladiolenstraat, Oranjelaan, Nassaustraat, Heereweg, Westerdreef, Lindenlaan, Bondstraat, Hobahostraat en Ruishornlaan.

Voor het organiseren van een snuffelmarkt is echter geen vergunning meer nodig. Langelaar concludeert: ‘We streven naar minder regels en meer helderheid.’