Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

13 november 2008

50 euro naar allerarmsten

LISSE – Gezinnen met een inkomen tot 120% van het minimum ontvangen een eindejaarsuitkering van 50 euro netto. De motie van PvdA en D66 hierover ontving tijdens de begrotingsraadsvergadering van donderdag 6 november volledige steun van alle partijen.

Het betreft hier overheidsgeld van de regering dat wordt ingezet om armoede incidenteel aan te pakken en met de motie heeft de gemeente Lisse besloten om dit geld direct door te sluizen naar diegenen die het het hardst nodig hebben. Al zullen de mensen die net iets meer verdienen dan 120% en hierdoor vaak ook buiten de boot vallen bij andere (subsidie)voordelen als de huurtoeslag, zich toch even achterop het hoofd krabben.