Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

07 november 2008

Activiteiten bibliotheek onder de loep

LISSE – ‘Wat is de positie van de bibliotheek in het culturele veld van Lisse? Ze willen van alles, maar wat doen ze nou?’ Deze vraag stelde Anton Jansen, voorzitter van de commissie Culturele Zaken, zichzelf en de commissieleden op maandag 27 oktober.
Jansen: ‘Ik begrijp uit stukken die ik heb doorgenomen dat de bibliotheek al een aantal jaren in reorganisatie is. Dat project duurt langer dan verwacht en is nog niet in afronding. Ik begrijp dat er een nieuwe leidinggevende komt, maar ik heb behoefte aan een discussie om de positie van de bibliotheek in het culturele veld van Lisse te bepalen. Met het bibliotheekgebouw en de hele functie kun je veel meer doen dan nu gebeurt, is mijn gevoel. Natuurlijk heeft de gemeente Lisse maar beperkte invloed op het regionale gebeuren van de bibliotheek, maar lokaal kan er best wat gedaan worden. Er worden best subsidies gegeven voor ideeën afkomstig van de bibliotheek, maar wat gebeurt er eigenlijk met die subsidies?’ De commissie nodigt wethouder Adri de Roon (D66) uit voor de eerstvolgende vergadering om een discussie over dit onderwerp te houden.