Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

04 februari 2009

De Columbiaan viert 40-jarig bestaan

Vriendschappen zijn bakermat van succes

VOORHOUT – Zwemvereniging De Columbiaan viert zondag 1 maart haar 40-jarig bestaan. In die vier decades is een kleine zwemvereniging uitgegroeid tot een club die zich met gemak kan meten met de landelijke wedstrijdtop. Daarnaast hebben al meer dan 5.000 mensen hun zwemdiploma gehaald bij De Columbiaan. Op de jubileumdag vanaf 16:00 uur worden honderden mensen verwacht voor de receptie die plaatsvindt in en om het clubhuis “de Drijf in”.

Ton Suykerland, secretaris van De Columbiaan, is al volop bezig met de voorbereidingen, zo laat hij weten: “Op 1 maart 1969 was de officiële oprichting en sinds die tijd zijn we gegroeid naar een vereniging die zo’n 460 leden heeft. Regelmatig boekt de jeugd onder de 12 jaar successen: zo wonnen zij meerdere keren de Speedomeet en ook binnenkort zwemt de jeugdploeg weer mee in de landelijke finale. Tevens behoren onze wedstrijdzwemmers tot de landelijke top-5.”

De Columbiaan kan bogen op veel jeugdleden, maar ook zijn meer dan honderd volwassenen lid. “We willen voor de toekomst naast de jongeren, ook meer volwassenen aan ons binden. Op dit moment zijn we druk bezig met de gemeente Teylingen om de actie ’30 minuten bewegen voor ouderen’ ook in ons zwembad op te zetten. Onze aandacht naar de jeugd blijft echter natuurlijk onverminderd. Zo kan de jeugd hier A-, B- en C-diploma’s halen.”

Wat is het geheim dat een zwemcluppie uit een Bollendorp, die veel minder financiën heeft dan een “professionele” zwemvereniging als PSV, toch landelijk zo goed kan scoren? Suykerland denkt even na en zegt dan beslist: “De trainers, coaches en kinderen vormen een hechte club. Je kunt zelfs zeggen, een vriendenclub. De Columbiaan bindt de mensen, waardoor iedereen gedreven en enthousiast blijft. Ook wil ik de Stichting Vrienden van De Columbiaan niet vergeten: zij dragen ook aanzienlijk bij aan het succes. We zijn daarnaast blij dat ons zwembad voor de leden zo dichtbij is, al zou het wel fijn als ons 20-meter bad zou worden verlengd naar 25 meter.”
Zondag 1 maart vinden er allerlei activiteiten plaats, waaronder een ludiek verkleed zwemmen evenement en spelletjes voor de jeugd. De receptie wordt vanaf 16:00 uur gehouden in en om het clubhuis “de Drijf in”. Aanmelden kan via de website www.columbiaan.nl. Suykerland besluit: “Wees hier snel mee, want we verwachten honderden mensen.”