Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

11 maart 2009

Eerste galerie in Voorhout

Tot er een nieuwe huurder is

VOORHOUT – Eindelijk heeft Voorhout ook een eigen galerie: zaterdag 14 maart opent wethouder Wim Hollart de galerie Art-inez officieel. Het pand aan de Herenstraat 110, dat al een jaar leeg stond, is door kunstenaar Inez Köhler (61) flink onder handen genomen. Tot er een nieuwe huurder in het pand komt, mag Köhler de galerie op deze locatie houden. Ze wil er een mooie periode van maken: “Ik weet niet hoe lang ik kan blijven zitten, maar ik wil andere kunstenaars de gelegenheid geven te exposeren.”

Door Joep Derksen

Keer op keer liep Köhler langs het leegstaande pand, zo liet ze weten, en op een dag belde ze de eigenaar, De Raad Bouw. “In eerste instantie belde ik om te vragen of ik de etalage op kon fleuren. Dat vonden ze een interessant idee en na een gesprek bij mij thuis werden ze helemaal enthousiast en stelden voor dat ik het hele pand gebruikte als een galerie. Die ruimte is echter veel te groot om voor mijzelf te houden en daarom vraag ik andere kunstenaars om te exposeren. Zo komen de mensen niet alleen voor mij, maar ook voor anderen.”

De eerste twee kunstenaars die exposeren zijn Annemarie Posthuma met haar abstracte schilderijen en Yvette Thunissen met haar keramiek. Hun werken zijn te zien van 14 maart tot 11 april. De eerste reacties over de galerie heeft Köhler ondertussen al ontvangen: “Heerlijk dat het pand niet meer leeg en gesloten is” en “Eindelijk zit er weer wat leuks in Voorhout”, zijn maar enkele van de bloemlezingen. Köhler besluit: “Hopelijk leg ik hier de basis voor Voorhout als kunstdorp, want er is niets opleukender dan een galerie: het brengt kleur, gezelligheid en evenementen in het dorp.”
Art-Inez is iedere zaterdag geopend, waarbij Köhler regelmatig zelf aan het schilderen is. Iedereen is welkom om te kijken en te genieten van prachtige kunst.