Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

18 maart 2009

Nieuwe betegeling in Elsgeest

VOORHOUT – Met het door wethouder Bert Homan leggen van de eerste steen kan de volkstuinvereniging Elsgeest er wat het pad betreft weer voor de komende dertig jaar tegenaan. Ook als vereniging zelf, overigens, want Elsgeest groeit als nooit tevoren. Waar andere volkstuinverenigingen een tanend bestaan leven, heeft Elsgeest een wachtlijst met enthousiaste natuurliefhebbers die smachten naar een eigen groentekweekplekje.

Door Joep Derksen

De onlangs gelauwerde Elsgeest-voorzitter Wim Meijles is zeer tevreden over de jongste ontwikkelingen. Over het betegelen van het hoofdlooppad (475 strekkende meters) laat Meijles weten: “Deze paden liggen er al bijna veertig jaar, sinds de oprichting van de vereniging op 15 december 1970. De gemeente schiet de kosten voor dit onderhoud voor en wij betalen het in de komende dertig jaar terug via een huurverhoging van 5,50 euro. Onze leden zijn blij met het vernieuwen van het pad, want dit voorstel werd op de ledenvergadering met algemene stemmen aangenomen. De animo van de leden om de paden zelf op te knappen, nam namelijk toch wat af.”

Bijkomend voordeel van het vernieuwde pad, dat op 25 april gereed moet zijn, is dat bezoekers en wandelaars ook prettiger tussen de tuinen door kunnen lopen. Meijles: “Dit is een stukje recreatiegebied. Men wandelt namelijk regelmatig vanuit het tunneltje bij Oosthout naar ons tuinencomplex.” De volkstuinvereniging is een van de meest groene stukken van heel Teylingen, zo meent de voorzitter. Hij heeft dan ook een tip voor de net te voet gearriveerde wethouder Bert Homan: “Dit gebied is een paradijsje op zich en veel beter dan bijvoorbeeld Park Rusthoff. Als de gemeente Teylingen weer wil meedingen naar de meest groene gemeente, moeten ze hier beginnen met het rondleiden van de jury en niet in Sassenheim.”
Besluitend: “Schrijf je overigens ook op dat we zeer blij zijn met de positieve samenwerking met de gemeente Teylingen en haar ambtenarenkorps.” Ook wethouder Homan had niets dan lovende woorden nadat hij de eerste tegel op zijn plaats had gelegd: “Ik wil u complimenteren dat u als vereniging zo positief hebt willen meedenken aan de betegeling van dit pad.”